ВЕСТИ

McIntosh MX100 A/V процесорот добива конекција со Control4

McIntosh со задоволство објави дека неговиот процесор MX100 A/V го имплементирал протоколот за откривање едноставен уред (SDDP) и добил сертификат Connects with Control4 од Control4®, бренд за Snap One.

За да работи со Control4 системот, MX100 треба да користи фирмвер верзија 2.134 или повисока; ако користи пониска верзија, тогаш ќе треба да се ажурира од овластен дилер на McIntosh. Тогаш корисникот едноставно треба да го додаде MX100 во системот Control4 и контролорот ќе го препознае. Точниот драјвер потоа автоматски ќе се преземе од Control4 и MX100 ќе се инсталира во системот.

Control4 е водечки систем за автоматизација за домови и бизниси, кој нуди персонализиран и унифициран систем за паметни домови за автоматизирање и контрола на поврзаните уреди вклучувајќи осветлување, аудио, видео, контрола на климата, домофон и безбедност. Производите вградени во SDDP автоматски се откриваат преку платформата Control4 за лесна интеграција во автоматизирани системи. Интеграторите имаат корист од SDDP во MX100 A/V процесорот на многу начини, од намалената сложеност на инсталацијата, времето на конфигурација и трошоците во проектите Control4, што го прави совршен додаток за медиумска соба, аудио и други системи. Аудиото е клучен дел од искуството Control4, со мајчин поддршка за повеќето стриминг услуги и звук со висока резолуција. Со Control4 OS 3, сите уреди во медиумска соба, домашно кино или цел дом, вклучувајќи аудио компоненти, звучници и услуги се обединети за едноставна контрола од екрани на допир, далечински управувачи, тастатури, апликацијата Control4 и друго.

MX100 нуди неспоредливи перформанси на McIntosh во рационализиран дизајн кој им нуди на корисниците се што им е потребно за да уживаат во сите нивни омилени 4K и HD програми. Единицата со 11.2 канали е дизајнирана за модерни домашни кина на кои им се потребни само дигитални влезови за кои не се потребни наследни аналогни влезови и е добро прилагодена за инсталација во дискретна A/V опрема за решетка со физички димензии 2U погодни за решетки и држачи за монтирање на решетката што се отстранливи. MX100 има (4) HDMI влезови, (1) HDMI излез и поддржува различни водечки технологии за домашно кино, вклучувајќи Dolby Atmos и DTS:X; HDR формати Dolby Vision, HDR10 и HLG; 4:4:4 проред на бои; Rec. 2020 година; 3D видео пренос; и Подобрен аудио повратен канал (eARC).